Україна зміцнює оборону на більшості ділянках фронту - британська розвідка

12:36, 20.12.2023
Україна зміцнює оборону на більшості ділянках фронту - британська розвідка

Україна переходить до більш оборонної позиції вздовж більшої частини лінії фронту.

Україна останніми тижнями скоординувала зусилля для покращення польових укріплень, оскільки країна повертається до більш оборонної позиції вздовж більшої частини лінії фронту.

 

Як інформує УМ, про це 20 грудня в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

 

У відомстві зазначають, що це сталося після закликів Президента України Володимира Зеленського наприкінці листопада 2023 року щодо прискорення укріплення на ключових ділянках. Зокрема, Україна працювала над покращенням оборони вздовж кордону з Білоруссю за допомогою бетонних укріплень, так званих «зубів дракона», колючого дроту та протитанкових загорож станом на середину грудня 2023 року.

 

Росія продовжує локальні варіанти наступу в кількох секторах, але окремі атаки рідко перевищують розмір взводу. Великий прорив Росії малоймовірний, і в цілому фронт характеризується застоєм, резюмують у розвідці.

 

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 грудня 2023-го ліквідували близько 349 тисяч 190 російських загарбників, з них 890 - за останню добу.

 

Як повідомляла УМ, Путін продовжить наступ на Україну: хоче задіяти штучний інтелект, лазери та роботів.