Компенсація браку снарядів: Україна нарощує виробництво БпЛА

10:02, 19.12.2023
Компенсація браку снарядів: Україна нарощує виробництво БпЛА

Дронами Україна планує компенсувати дефіцит артснарядів

Для компенсації браку снарядів Україна почала нарощує виробництво дронів-камікадзе.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк в інтерв'ю ВВС.

 

Генерал Гаврилюк визнає: дефіцит артилерійських боєприпасів в Україні триватиме. І щоб компенсувати брак снарядів, Україна нарощує виробництво дронів-камікадзе, каже він.

 

"Щодо боєприпасів до артилерії, то це питання буде виникати і далі. Тому в Україні ухвалили рішення вирішувати ці питання шляхом створення потужного виробництва БпЛА", - зазначає він.

 

Крім того, за його словами, нарощується власне виробництво боєприпасів "практично всіх номенклатур колишнього СРСР", - каже заступник міністра оборони.

 

Проте більшість західних систем, які Україна отримала від партнерів, використовують інший калібр - найпоширенішим є 155 мм. Тож разом із західними компаніями Україна планує виробляти такі снаряди на своїй території.

 

"Ми не можемо говорити про виробництво великої кількості 155-мм снарядів", - зазначає генерал Гаврилюк. Але наступного року він очікує, що українська оборонна промисловість виробить "їх достатньо, щоб покрити різницю між тим, що потрібно, і кількістю снарядів, які можуть дати партнери".

 

Як повідомляла УМ, Міноборони випробовує нові FPV-дрони від шістьох виробників.