Європа має зміцнювати Збройні Сили для готовності до бою – Кайса Оллонгрен

10:01, 01.12.2023
Європа має зміцнювати Збройні Сили для готовності до бою – Кайса Оллонгрен

На фото: очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен

Глава Міністерства оборони Нідерландів, Кайса Оллонгрен, виступаючи на конференції з безпеки в Берліні, висловила заклик до країн Європи активно зміцнювати свої збройні сили та бути готовими до можливого бойового конфлікту.

 

Зазначається, що цей заклик обумовлений потребою підвищити військову готовність та забезпечити ефективний захист для країн Європейського союзу в умовах сучасних геополітичних викликів та загроз. 

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила у Twitter.

 

Очільниця оборонного відомства зазначила, що жодна країна не може впоратися з сучасними загрозами безпеці самотужки.

 

"Ми, європейці, повинні активізуватися, побудувати надійну європейську оборону і зміцнити нашу позицію як ключового стовпа в межах НАТО", – заявила вона.

 

Вона зазначила, що на території ЄС не було воєн, тому для країн членство у блоку є "водночас нагородою і обіцянкою миру та стабільності".

 

"Щоб так і залишилось, ми повинні діяти зараз. Європа повинна заново навчитись стримувати. Ми повинні зробити довгострокові, структурні інвестиції у зміцнення наших збройних сил. Ми повинні бути "готовими до бою", – підкреслила Оллонгрен.

 

Раніше глава литовського МЗС Габріелюс Ландсбергіс заявляв, що напад Росії на країни Балтії та інших членів НАТО – лише питання часу. Він також стурбований, що якщо у західних союзників не вистачить політичної волі допомогти Україні перемогти, Росія сприйме це як свою перемогу і почне готуватися до нової війни і жертвою агресії може стати будь-хто з її сусідів. 
 


Як повідомляла УМ, видання The Ekonomik зазначив, що  Європа повинна подвоїти свої зусилля, щоб підтримати України та зупинити втручання володимира путіна. При чому відзначається, що продемонструвати рішучість необхідно вже зараз, надаючи повну підтримку розвитку, демократизації та західної орієнтації України.