Повітряні сили підтвердили знищення п’яти бортів на Брянщині підрозділами ЗРК Patriot у травні

19:20, 27.11.2023
Повітряні сили підтвердили знищення п’яти бортів на Брянщині підрозділами ЗРК Patriot у травні

ЗРК Patriot на захисті українького неба. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

13 травня 2023 року Збройні сили, успішно використавши ЗРК Patriot, вразили п’ять бортів російської авіації у небі над Брянською областю РФ.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю «Новинарні».

 

"Це була блискуча операція під керівництвом командувача Повітряних Сил. Завдяки нестандартним рішучим діям підрозділи ЗРК Patriot за п’ять хвилин знищили одразу п’ять бортів на Брянському напрямку, звідки вони тоді бомбардували керованими авіабомбами наші північні регіони. Я називаю це жартома "Брянська різня", - каже Ігнат.

 

Він також зауважив, що пізніше Patriot було використано і в Одесі. Тоді ЗСУ за його допомогою над Чорним морем збили ще один Су-35.

 

"Це трапилося через деякий час після подій у Брянській області. І після цього вони на деякий час перестали там літати, бо зрозуміли, що там небезпечно, можуть збити. Комплекс Patriot – це такі можливості!" - резюмував Ігнат.

 

Як повідомляла УМ, 13 травня початку стало відомо, що надзвуковий винищувач-бомбардувальник Су-34 зазнав катастрофи та впав неподалік кордону з Україною в Брянській області. Також було «приземлено» і два російські військові вертольоти. Про інші знищені цілі тало відомо пізніше.