«Оголюють» Калінінград: рф перекидає на фронт ППО з «вразливого» міста

15:04, 26.11.2023
«Оголюють» Калінінград: рф перекидає на фронт ППО з «вразливого» міста

Росіяни мають явні проблеми з ППО, раз забирають на фронт "загороджувальні" ракети з тилових міст.

У британській розвідці припускають, що росія протягом листопада перекинула стратегічні системи ППО з Калінінградської області на заміну втраченим у війні з Україною.

 

Як інформує УМ, про це 26 листопада сказано в огляді Міністерства оборони Британії.

 

Із виняткових пересувань російської транспортної авіації протягом листопада 2023 року розвідка припускає, що Росія могла перемістити стратегічні системи протиповітряної оборони з Калінінградської області, щоб замінити втрачені у війні з Україною.

 

Ці переміщення помітили після зростання втрат російських систем ППО С-400 (SA-21 за кодифікацією НАТО)  на окупованих територіях України наприкінці жовтня 2023 року.

 

"Оскільки Калінінградська область є найбільш західним форпостом Росії і з трьох боків межує з країнами-членами НАТО, РФ розглядає її як один з найбільш стратегічно вразливих регіонів. Той факт що МО РФ, схоже, готове йти там на додаткові ризики, підкреслює труднощі, які створила війна для деяких найсучасніших спроможностей Росії", – відзначає розвідка.

 

Нагадаємо, що в попередньому огляді висловили припущення, що логістичні проблеми Чорноморського флоту РФ у Новоросійську впливають на її здатність бити по Україні крилатими ракетами.

 

Раніше у Міноборони Британії відзначили, що РФ накопичила значні запаси крилатих ракет напередодні зими та одночасно формує бойовий простір перед потенційною зимовою кампанією проти енергоінфраструктури України.

 

Як повідомляла УМ, в Повітряних силах претензій немає: The Sun та Reuters показали кадри роботи ППО в Києві.