Рекордна атака «Шахедів»: 40% дронів збили мобільні вогневі групи

12:29, 25.11.2023
Рекордна атака «Шахедів»: 40% дронів збили мобільні вогневі групи

Мобільні вогневі групи - це той ешелон, на який покладено завдання збивати ударні БпЛА. (acebook.com/serhiynaiev)

Близько 40% «Шахедів» успішно знищено мобільними вогневими групами під час рекордної ворожої атаки по Україні в ніч та на світанку суботи, 25 листопада.  

 

Як інформує Україна молода, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

 

«Цього разу хочу подякувати мобільним вогневим групам. Це той ешелон, на який покладено завдання збивати ударні БпЛА, щоб зменшити видатки зенітних керованих ракет. Сьогодні до 40 дійшов відсоток збиття саме мобільними вогневими групами», - наголосив пан Ігнат.

 

За його даними, раніше відсоток збиття дронів мобільними групами доходив і до 50, але в абсолютних цифрах це складало 5-10 БпЛА, тоді як сьогодні загалом збито 71 "Шахед".

 

Речник нагадав, що попередній "рекорд" дронової атаки було зафіксовано в новорічну ніч - 45 БПЛА, а наступної ночі - 39.

 

Як повідомляла «УМ», командувач Повітряних сил Микола Олещук відзначив бойову роботу мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

 

До відбиття рекордної повітряної атаки дронів було залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.