Контролюватимуть будівництво фортифікацій по Україні: у Міноборони створили спецгрупу

14:14, 24.11.2023
Контролюватимуть будівництво фортифікацій по Україні: у Міноборони створили спецгрупу

Засідання на якому створили спецгрупи при Міноборони. (Фото: Телеграм Міноборони)

Міжвідомчу робочу групу створено при Міністерстві оборони України. Вона вивчатиме проблемні питання щодо будівництва військових інженерних і фортифікаційних споруд, аби посилити оборону країни. Її задача — реагувати на проблеми, координувати зусилля органів влади й військових у цьому питанні та впровадити реформу.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють пресслужба Міноборони і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграм.

 

Очолили групу Михайло Федоров і міністр оборони Рустем Умєров. Дорадчий орган працюватиме в режимі 24/7 за принципом «оперативного штабу». Він координуватиме співпрацю військового управління з центральною та місцевими владами, щоб ті будували якісні та доцільні оборонні лінії тощо.

 

Щодо реформи, вона має визначити зони відповідальності — на першій лінії оборони будівництво фортифікацій закріплять за військовими, а на другій і третій — за Держагентством відновлення та розвитку інфраструктури із залученням до робіт приватних компаній.

 

При групі вже створили волонтерську бізнес-спільноту, яка готова оперативно допомогати в будівництві на найбільш гарячих напрямках. Федоров зауважив, що вже вдалося знайти фінансування серед українського бізнесу.

 

Уряду невдовзі запропонують модель системного будівництва фортифікацій.

 

Як повідомляла УМ, Рекрутинг до війська: Міноборони підписало угоду з компанією Work.ua.