Російський флот зазнав «серйозних збитків» від ВМС України

18:54, 17.11.2023
Російський флот зазнав «серйозних збитків» від ВМС України

На фото: російський десантний корабель "Орськ” пішов на дно

Російський флот зазнав «серйозних збитків», втрачено 15 кораблів, 12 зазнали пошкодження.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону в п’ятницю, 17 листопада.

 

«Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це – результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження», – зазначив Плетенчук.

 

За його словами, можливості сил РФ у Чорному морі останнім часом «значно зменшилися» завдяки роботі українських Сил оборони. Російські військові змушені «триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях».

 

«Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет», – додав Плетенчук.

 

Як запевнив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, «рух українських сил у напрямку послаблення флоту РФ триватиме».

 

«Звісно будемо розширювати наш вплив за першої ж можливості», – підсумував капітан 3-го рангу.

 

Як повідомляла УМ, Сили оборони Півдня упішно знищили ворожий патрульний катер "Тунець" у Чорному морі. Потоплене судно приєдналося до «роійського воєнного корабля».