На Брянщині безпілотники атакували завод по виробництву вибухівки

10:49, 14.11.2023
На Брянщині безпілотники атакували завод по виробництву вибухівки

У ніч на 14 листопада пролунали вибухи в районі підприємства під Москвою, яке виробляє "Кинджали" та "Іскандери", а також був атакований дроном хімічний завод у Брянській області, який виробляє вибухівку. Міноборони РФ заявило про збиття безпілотників у 4 областях.

 

Як інфоримує УМ, про це 14 листопада повідомили Telegram-канал Astra із посиланням на анонімні Telegram-канали, Міноборони Росії, Telegram-канал Baza із посиланням на джерела.

 

За інформацією анонімних Telegram-каналів, на які посилається Astra, у підмосковній Коломні зранку повідомляли про вибухи в районі "КБ Машинобудування", яке атакував безпілотник в ніч на 11 листопада.

 

"Сьогодні приблизно о 7:30 в районі Голутвина знову пролунав сильний вибух. Як повідомляють очевидці, у будинках на Окському проспекті його було чітко чутно. У машин, що стоять у дворах, спрацювали системи сигналізації. Жителі повідомляють про те, що до КБМ їдуть машини спецслужб", - повідомив один зі свідків вибуху.

 

Крім того, за даними Telegram-каналу Baza, вночі в цеху "Брянського хімічного заводу імені 50-річчя СРСР", розташованого в селищі Сільце у Брянській області, було виявлено безпілотник літакового типу, який не розірвався, з вибуховою речовиною. Цех ще будується. Його дах пробитий у трьох місцях. На місце було викликано співробітників спецслужб. Постраждалих немає.

 

Зранку Міноборони Росії заявило, що їхня ППО знищила чотири українські безпілотники у Московській, Тамбовській, Брянській та Орловській областях.

 

Зауважимо, що "Брянський хімічний завод імені 50-річчя СРСР" спеціалізується на виробництві промислових вибухових речовин та утилізації боєприпасів. Анонімні Telegram-канали стверджували, що його вже атакували у березні цього року.

 

"Конструкторське бюро машинобудування" – один із провідних російських конструкторських і науково-виробничих центрів у галузі військової техніки, який виробляє, зокрема, ракети "Кинджал" та "Іскандер". Підприємство засновано в 1942 році і входить до складу холдингу "Високоточні комплекси" Держкорпорації Ростех.

 

Як повідомляла УМ, під Москвою атаковано підприємство-виробник «Кинджалів»Вибух в Коломні неабияк налякав росіян.