Макрон закликає Ізраїль припинити бомбити цивільних в Газі

13:16, 11.11.2023
Макрон закликає Ізраїль припинити бомбити цивільних в Газі

Макрон сподівається, що й інші лідери приєднаються до його закликів до припинення вогню. (facebook.com/elysee.fr)

Президент Франції Емманюель Макрон закликав Ізраїль припинити бомбардування сектору Газа.

 

За його словами, внаслідок цих бомбардувань у Газі багато жертв серед цивільного населення, включаючи дітей та жінок.

 

Як інформує Україна молода, про це Макрон сказав в інтерв’ю ВВС.

 

Французький лідер зазначив, що бомбардуванням “немає виправдань” і відзначив, що припинення вогню буде в інтересах самого Ізраїлю.

 

Макрон також визнав, що Ізраїль має право захищати себе, але наголосив на тому, що бомбардування цивільних об’єктів порушує міжнародне гуманітарне право.

 

Тому він закликав Ізраїль припинити ці дії, особливо з урахуванням великої кількості жертв серед невинних мешканців Гази.

 

«Де-факто – сьогодні бомбардують цивільних – де-факто. Ці діти, ці жінки, ці старі люди піддаються бомбардуванням і гинуть. Для цього немає жодних підстав і жодної легітимності. Тому ми закликаємо Ізраїль зупинитися», – сказав французький президент.

 

Макрон сподівається, що й інші лідери – в тому числі в США і Великій Британії – приєднаються до його закликів до припинення вогню.

 

При цьому, він відмовився сказати, чи Ізраїль порушив міжнародне право в Газі. "Я не суддя. Я глава держави", – зазначив він, додавши, що було б неправильно критикувати Ізраїль, "партнера і друга", таким чином лише через місяць після нападу на нього.

 

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу одразу відреагував на коментарі Макрона, заявивши, що країни повинні засуджувати ХАМАС, а не Ізраїль.

 

Нагадаємо, що Ізраїль стверджує, що атакує військові цілі відповідно до міжнародного права та вживає заходів для зменшення жертв серед цивільного населення, наприклад, попереджає перед ударами та закликає людей евакуюватися.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні з Сектору Газа було евакуйовано ще 160 українців