Поразка України у війні з рф може призвести до Третьої світової - сенатор Рікеттс

13:57, 10.11.2023
Поразка України у війні з рф може призвести до Третьої світової - сенатор Рікеттс

Сенатор Рікеттс закликає не допустити, щоб росія перемогла у війні з Україною, інакше це призведе до фатальних наслідків

Потенційна поразка України у війні з росією може стати катастрофічним каталізатором Третьої світової війни, застерігає сенатор Рікеттс. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив американський сенатор-республіканець Піт Рікеттс під час конференції аналітичного центру Atlantic Council, присвяченої Тижню Центральної Європи. Його виступ опублікував “Голос Америки”.

 

 

«Якщо Путін досягне свого завдання в Україні та подалі вирішить вторгнутися в країни Балтії, це стане початком глобального конфлікту, і ваші сини та дочки можуть опинитися в Європі на передовій», - наголошує політик, закликаючи американців уважніше ставитися до поточних подій на міжнародній арені. 

 

США та союзники повинні допомогти Україні зупинити рф. В іншому випадку США будуть змушені заплатити ще більшу ціну.

 

“Ми повинні донести до американців, що допомога українцям – це в наших інтересах. Ми допомагаємо Україні для того, щоб бути впевненими, що наші хлопці та дівчата не воюватимуть знову у війні в Європі. Ми намагаємося цього уникнути”, – сказав Рікеттс.

 

Він порівняв Путіна і Гітлера, вказавши на те, що кремлівський лідер приміряє на себе лаври московського царя Петра I, ностальгує за Російською імперією та висловлює схожі на гітлерівські тези про “німців за межами Німеччини”, розповідаючи про необхідність захисту “росіян за межами Росії”.

 

Сенатор Ріккетс наголосив, що мільйонів жертв Другої світової війни можна було б врятувати, якби світ від початку серйозно сприйняв слова Гітлера, тому країни-союзниці зараз повинні усвідомити реальність загроз від Путіна.

Нагадаємо, раніше сенатор-республіканець Джеррі Моран під час виступу у Сенаті США закликав до ефективнішої підтримки України та Ізраїлю. Підтримка має принести результат, а не породжувати безвихідь.

 

“Конгрес несе конституційний обов’язок щодо контролю за витратами. Будь-яка підтримка Україні та Ізраілю має надаватися з метою допомогти їм перемогти у цих війнах, а не просто захищатися чи продовжувати тупикову ситуацію. Слід діяти так, щоб покласти край цим конфліктам”, – сказав Моран.

 

Як повідомляла УМ, близько  96% безпекової, економічної та гуманітарної допомоги, яку Сполучені Штати виділили для України, вже використано заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США .