Послаблюють ППО на периферії: втрати С-400 змушують рф перерозподіляти ЗРК

13:08, 09.11.2023
Послаблюють ППО на периферії: втрати С-400 змушують рф перерозподіляти ЗРК

"Славнозвісних" С-400 в росії стає все менше й менше.

Провести перерозподіл стратегічних засобів протиповітряної оборони, найімовірніше, доведеться росії.

 

Як інформує УМ, про це йдеться 9 листопада у звіті Міноборони Великої Британії в мережі Х.

 

"Після того, як минулого тижня повідомлялося про втрату кількох російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) дальнього радіуса дії SA-21, новий аналіз свідчить про те, що для збереження покриття над Україною росії, ймовірно, доведеться перерозподілити ЗРК, які зазвичай захищають віддалені райони росії", - йдеться в огляді.

 

Головні російські ЗРК великої дальності, такі як SA-21 (), здатні вражати цілі на відстані до 400 км.

 

"Зняття цих систем, розміщених у стратегічно важливих місцях, а також уздовж кордонів росії, майже напевно послабить російську протиповітряну оборону на периферії", – йдеться в огляді.

 

Як зазначають британські аналітики, перерозподіл стратегічних засобів протиповітряної оборони ще раз продемонструє, як війна в Україні продовжує перенапружувати російську армію і послаблює її здатність утримувати базову оборону на величезній території.

 

Як повідомляла УМ, протягом війни в Україні, російська армія втратила понад 12 тисяч одиниць військової техніки. Серед цих втрат - щонайменше п'ять пускових установок комплексу ЗРК С-400 "Тріумф". Це головні зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Росії.