ЗСУ отримало від фонду Порошенка унікальні мобільні засоби РЕБ

12:19, 08.11.2023
ЗСУ отримало від фонду Порошенка унікальні мобільні засоби РЕБ

Унікальні РЕБи на колесах. (Фото: Фейсбук Петро Порошенко)

Новий етап амбітного і масштабного проекту, що допоможе «зробити невидимою» для ворога кожну бригаду ЗСУ: фонд Порошенка передав українським бійцям потужні мобільні засоби РЕБу.

 

Як інформує УМ, про це повідомив експрезидент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Не скажемо де і не скажемо з ким, але сьогодні розширюємо нашу співпрацю по виготовленню засобів мобільного РЕБу. Це — новий етап нашого амбітного і масштабного проекту. Нагадаємо, ми хочемо "зробити невидимою" для ворога кожну бригаду ЗСУ.

 

З виду — це просто пікап із боксами в кузові й ноутбуком в салоні. Але насправді ці машини здатні посадити російські Орлани, Зали, Ланцети та інші безпілотники на відстані до 15 кілометрів», - написав, зокрема, Порошенко.

 

 

Унікальні РЕБи на колесах пеленгують, визначають локацію і блокують роботу всього цього російського непотребу, який шкодить нашим ЗСУ: ударних і розвідувальних дронів, точок скупчення радіозв'язку і навіть можуть зіпсувати навігацію літакові. А потім дуже швидко міняють локацію, зберігаючи особовий склад та техніку. Обладнання у цих машинах німецьке, італійське та французьке. Комплектація, програмне забезпечення, запасні частини, виробництво — українські. Робочі руки - нашої команди.

 

Перший комплекс РЕБ вже пройшов бойові випробування. Я особисто бачив фото ZALA та Орланів, яких цей красень посадив, зберігши життя бійців та темп наступу. 

 

«А оскільки на війні нема дрібниць, хлопці одразу замовили в нас обладнання для підтримки цих та інших засобів боротьби. Це ПАРМ, генератори та шини, які допоможуть ефективніше працювати у важких погодних умовах зими.

 

Чим більше та сучасніше український РЕБ — тим менше російського непотребу в українському небі.Аби перемогти, нам необхідно випереджати російську армію в технологіях, засобах та озброєнні», - резюмував експрезидент.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони спростило допуск до експлуатації БПЛА та засобів РЕБ.