Пріоритетне завдання: Кабмін виділить додаткові кошти для відновлення водопостачання у Миколаєві

11:05, 08.11.2023
Пріоритетне завдання: Кабмін виділить додаткові кошти для відновлення водопостачання у Миколаєві

Уже не один місяць півмільйонний Миколаїв живе без стабільного водопостачання.

Додаткові кошти для налагодження стабільного водопостачання у Миколаїв готує виділити український уряд.

 

Як інформує УМ, про це 8 листопада повідомив у телеграм-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

"Відновлення стабільного водопостачання Миколаєва обговорили під час наради з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, міністром екології Русланом Стрільцем, головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, представниками Держагентства відновлення", - йдеться у повідомленні.

 

Шмигаль нагадує, що внаслідок російських обстрілів навесні 2022 року був пошкоджений водогін, який доставляв питну воду в Миколаїв. Подальші обстріли та руйнування Каховської ГЕС ускладнили ситуацію. Для вирішення цієї проблеми уряд загалом уже виділив понад 1 млрд грн.

 

"Під час наради заслухали запропоновані варіанти щодо налагодження стабільного водопостачання в місто, зокрема стосовно розчищення русла річки Інгулець. Це пріоритетне завдання. Готуємо виділення на це додаткових коштів. Ознайомилися також із пропозиціями щодо будівництва технічного водогону, реконструкції водосховища. Дав завдання вивчити таку можливість. За підсумками наради Державному агентству відновлення, Миколаївській ОВА та іншим дотичним органам дані відповідні доручення", - резюмував прем'єр.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський провів у Миколаєві нараду щодо ситуації в регіоні.