Під Запоріжжям загинули від ворожого удару офіцери і солдати під час нагородження

19:58, 04.11.2023
Під Запоріжжям загинули від ворожого удару офіцери і солдати під час нагородження

Непрофесіональність військового керівництва призвела до загибелі великої кількості бійців та офіцерів

У прифронтовому селі Запорізької області сталася трагедія через халатність командирів: українських військових зібрали для урочистого нагородження з нагоди Дня ракетних військ і артилерії, проте ворог помітив скупчення українських сил і завдав удар.

 

У результаті цього загинули та постраждали десятки офіцерів та солдат.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів військовий із псевдонімом "Каспер", який виконує бойові завдання поруч із постраждалою бригадою.

 

За його словами, офіцери зібрали бійців на шикування для нагородження. Оскільки місце зборів розташоване близько до позицій ворога, росіяни побачили скупчення українців і завдали удару.

 

У своєму відео "Каспер" зазначив, що внаслідок обстрілу загинуло багато бійців ЗСУ та цивільних жителів прифронтового села.

 

Крім того, ситуацію прокоментував і громадський активіст Сергій Стерненко.

 

"Урочисті шикування на відкритій місцевості саме те, що зараз потрібно нашій армії. За радянськими традиціями потрібно вже ввести кримінальну відповідальність. Цікаво, чи покарають когось хоч цього разу. Буде як завжди.

 

Усім військовим, хто має мої контакти: якщо вас командири тягнутимуть на такі заходи, негайно мені дайте знати. Будемо допомагати їм позбуватися шкідливих звичок", — написав він.

 

Офіційної заяви про загибель військових-артилеристів під Запоріжжям наразі не було.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники минулої доби тричі завдали ударів по Куцурубській громаді, під ворожим вогнем опинилися акваторія та територія Очакова, Галицинівська громада.