На Бердянський напрямок росіяни перекидають бронетехніку в супроводі авіації

18:14, 02.11.2023
На Бердянський напрямок росіяни перекидають бронетехніку в супроводі  авіації

Рашисти стягують на південь України важку техніку

Російські військові впродовж двох днів продовжують перебазовувати важку техніку на напрямок у Бердянськ під супровід літаків  через Маріуполь та селище Мангуш.

 

Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

«Другий день поспіль фіксуємо посилене переміщення важкої техніки в бік Запорізької області на Бердянський напрямок. Щонайменше 20 танків різних модифікацій на тягачах вчора вдень по напрямку с. Нікольске через с. Мангуш в напрямку Бердянська. Проміжне формування/доформування колони відбувалось в районі в'їзду в Мангуш з боку Нікольського. Колони броньованих вантажівок на базі «Уралу» сьогодні в кількості 15 штук через Маріуполь в бік Бердянська», - написав Андрющенко.

 

Він зазначив, що також зросла інтенсивність переміщень військових паливозаправників.

 

За словами радника мера, ці переміщення супроводжуються патрулюванням літаків.

 

«Взагалі спостерігається надактивна авіація. Окрім патрулювання, системні пуски ракет та КАБів - в бік Запорізької області. Звертає увагу, що літаки знову залітають на лінію Мангуша, від якої тримались останні 4 місяці. Або необхідність, або?», - додав Андрющенко.

 

Він припустив, що все це в купі з обережною інформацією про спроби контрнаступу окупантів в селі Роботино та ще більш обережною інформацією про наші успіхи на лівому березі Дніпра вказують, що «росіяни перекидають резерви з інших напрямків фронту саме сюди».

 

Як іпосідомляла УМ, у  місті Маріуполь Росгвардія посилила перевірки серед місцевих цивільних жителів. Є відомості про зникнення деяких осіб у цей період.