Вночі окупанти били по критичній інфраструктурі: ППО знищила 18 «Шахедів»

08:57, 01.11.2023
Вночі окупанти били по критичній інфраструктурі: ППО знищила 18 «Шахедів»

Район пуску Х-59 та частини “шахедів” – Курська область рф, решта ворожих ударних БпЛА атакували з південно-східного напрямку – Приморсько-Ахтарськ рф.

Російські загарбники вночі 1 листопада атакували Україну 20 "Шахедами" і ракетою Х-59, 18 безпілотників та ракету вдалося збити.

 

Як інформує УМ, про це 1 листопада  повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

 

"Загалом збито 18 із 20 ударних дронів "Shahed-136/131". Також знищено керовану авіаційну ракету Х-59", - повідомили у Повітряних силах.

 

Повідомляється, що загарбники цілили по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах.

 

Ракету Х-59 та частину "Шахедів" випустили з Курської області РФ, решта ворожих ударних БпЛА атакували з південно-східного напрямку – з Приморсько-Ахтарська РФ.

 

Повідомляється, що ударні БпЛА знищували по маршруту слідування. У цьому брали участь тактична авіація, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил спільно із ППО Сил оборони України.

 

Нагадаємо, що під час масованої повітряної тривоги в Кременчуці та Миргородській громаді Полтавської області було чути звуки вибухів.

 

Згодом стало відомо, що росіяни влучили "Шахедом" по нафтопереробному заводу в Кременчуку, у результаті чого спалахнула пожежа.

 

Як повідомляла УМ, ЗСУ зупиняють «м’ясні» атаки ворога і нищать їхній арсенал далекобійною артилерією.