У Криму вночі атаковано полк ППО, у Краснодарському краї рф – нафтопереробний завод

09:57, 30.10.2023
У Криму вночі атаковано полк ППО, у Краснодарському краї рф – нафтопереробний завод

У Криму атакувано ракетно-зенітний полк ППО, 17 окупантів поранені. (Фото: Телеграм Astra)

Унаслідок нічної атаки на ракетно-зенітний полк ППО в окупованому Криму 17 військовослужбовців Міноборони росії дістали поранення.

 

Як інформує УМ, про це 30 жовтня повідомили на Telegram-каналі Astra.

 

За даними джерел Telegram-каналу, ракетну атаку було здійснено о 3 годині ночі неподалік села Оленівка. Атаковано місце дислокації ракетно-зенітного полку ППО МО РФ.

 

Внаслідок атаки дістали поранення 17 військовослужбовців, пошкоджено 5 автомобілів. Одна з автівок не підлягає відновленню.

 

Нагадаємо, що окупаційна влада Криму вночі стверджувала, що Чорноморський флот рф відбивав атаку безпілотників. У цей час у Севастополі чули вибухи.

 

Крім того у цей же день два безпілотники СБУ атакували Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї росії.

 

Про це стало відомо з поінформованих джерел у СБУ.

 

Дрони уразили кілька нових установок заводу, на яких переробляли пальне для російської армії. За попередніми даними, також загорілися кілька резервуарів із нафтою.

 

«Такі обʼєкти — важлива ціль. Адже лише за минулий рік на підприємстві виготовили понад 7 мільйонів тонн авіаційного пального, яке використовувалось для ворожої військової авіації, яка щодня атакує Україну», — пояснив співрозмовник «Бабеля».

 

18 жовтня безпілотники СБУ вдарили по польовому таборі росіян біля села Постоялі Двори, неподалік від військового аеродрому «Халіно», там розміщувались до 3 тисяч російських військових і приблизно 80 одиниць військової техніки.

 

Як повідомляла УМ, Україна «демілітаризувала» носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павел Державин».