Український дрон-розміновувач ST1 тестують у польових умовах

15:06, 27.10.2023
Український дрон-розміновувач ST1 тестують у польових умовах

Такі дрони значно пришвидшать розмінування, адже працюють в 4 рази швидше людини (t.me/zedigital)

В Україні випробовують вітчизняний безпілотний літальний апарат ST1, який призначений для автономного пошуку та розмінування мін. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

"ST1 — автономний дрон для пошуку мін. Він обладнаний котушкою індуктивності та сенсорами, які дають змогу облітати перешкоди на низькій висоті. Також на борту — потужний мікрокомп’ютер, який обробляє дані та передає їх саперам у режимі реального часу.

 

У середньому ST1 працює в 4 рази швидше за людину. Це значно прискорить процес розмінування українських територій та зробить його безпечнішим. Наприклад, сапери ДСНС, ЗСУ, Нацполіції зможуть з безпечного місця керувати дроном та шукати міни", - йдеться в повідомленні.

 

Крім того, Федоров показав фото готового експериментального зразка і зазначив, що розробники активно тестують його в польових умовах.

 

Команда збирає фідбек, працює над удосконаленням і готується до масштабування виробництва.

 

Як повідомляла УМ, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що виробництво снарядів в Україні значно зросло, перевищивши показники за весь попередній рік. Однак, за його словами, Україна все ще в основному розраховує на поставки від своїх партнерів.