Україну вночі атакували 14 російських безпілотників і ракета

09:47, 23.10.2023
Україну вночі атакували 14 російських безпілотників і ракета

Завдяки успішній бойовій роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп, авіації Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, усі повітряні цілі було знищено.

Україну уночі 23 жовтня росія атакувала 13 безпілотниками типу "Шахед", керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу − усі повітряні цілі вдалося збити.

 

Як інформує УМ, про це 23 жовтня повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram

 

"Завдяки успішній бойовій роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп, авіації Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, усі повітряні цілі було знищено: 13 БпЛА "Shahed-136/131", 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 1 ударний БпЛА (тип не встановлено)", - сказано в повідомлені ПС.

 

Повідомляється, що росіяни запустили "Шахеди" із півдня − з мису Чауда, що у тимчасово окупованому Криму. Ворожі БПЛА летіли у різних напрямках – на південні, східні та центральні регіони України.

 

Ракету Х-59 росіяни випустили з літака Су-34 з повітряного простору ТОТ Запорізької області. А безпілотник не встановленого типу імовірно запустили з північного кордону.

 

Зауважимо, що вночіі 23 жовтня в південних областях була оголошена повітряна тривога через загрозу ворожих ударних безпілотників. В Одесі чули звуки вибухів, працювала ППО.Також ППО працювала в Хмельницькій області.

 

Як повідомляла УМ, у Харкові рашисти вгатили ракетами С-300 по терміналу «Нової пошти».