«Захист України»: учнів навчатимуть керувати дронами, фото

12:35, 19.10.2023
«Захист України»: учнів навчатимуть керувати дронами, фото

(Фото: сайті АрміяINFORM)

В Україні підготували перших викладачів, які будуть вчити школярів керувати дронами. Представники кількох шкіл, які вже отримали дрони, пройшли дводенний курс від військового інструктора та навчились основ володіння цією сучасною технікою.

 

Як інформує УМ, про це повідомила на своєму сайті АрміяINFORM.

 

У виданні нагадали, що нещодавно Міністерство освіти і науки оголосило про оновлення шкільної дисципліни «Захист України», де заплановано включити навчання керування дронами, основ тактичного мислення, розуміння взагалі простору, як такого.

 

Далі кожен учень буде мати базові навички та зможе свідомо обрати військову або цивільну спеціальність з керування, вироблення, конструювання чи модернізації дронів.

 

 

«Ми започаткували з партнерами такий проєкт з забезпечення та навчання вчителів «Захисту України» FPV БПЛА дронами, — розповів генерал-майор Олександр Нестеренко. — Ба більше, декілька шкіл отримали дрони, а представники шкіл пройшли дводенний курс від військового інструктора та навчились основ володіння цією сучасною технікою. Завдяки партнерам плануємо долучити ще ряд навчальних закладів освіти. Дякую освітянам, інструкторам та партнерам за реалізацію сталого проєкту!»

 

У частинах і підрозділах ЗСУ невпинно збільшується кількість БПЛА. Завдяки тому, що навчання з керування дронами розпочнеться ще у школі, спеціалістів, які майстерно володіють цими машинами, скоро стане більше.

 

 

Нагадаємо, до програми оновленої шкільної шкільної дисципліни «Захист України» включать домедичну допомогу, мінну безпеку, керування дронами та орієнтування на місцевості.

 

Як повідомляла УМ, Школярі вчитимуться керувати симуляторами FPV дронів.