Ракети ATACMS показали себе влучно - Зеленський

20:02, 17.10.2023
Ракети ATACMS показали себе влучно - Зеленський

Зеленський висловив подяку США за далекобійні ракети ATACMS (Фото з відкритих джерел)

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Сполученим Штатам та наголосив, що далекобійні “атакамси себе показали".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Зеленський у вечірньому відеозверненні, опублікованому в соцмережах.

 

«Дякую всім, хто воює й працює заради України! Дякую всім, хто допомагає! І сьогодні особлива вдячність Сполученим Штатам. Наші домовленості з президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно – "атакамси" себе показали», – йдеться у повідомленні.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав відео запуску ракет ATACMS та подякував партнерам за підтримку. 

 

 

Раніше американське видання The Wall Street Journal повідомило, що протягом останніх кількох днів США таємно відправили в Україну "невелику кількість" далекобійних ракет ATACMS, і Сили оборони України уже використали їх для ударів по двох аеродромах в окупованих Росією Луганську й Бердянську. 

 

«Україна давно просить ATACMS – ракету класу "земля-земля", яка могла б завдати удару далеко в тилу росіян і могла б бути запущена за допомогою HIMARS, які США раніше надали країні», – йдеться у статті.

 

Уточнюють, що дальність дії наданих моделей ATACMS становить близько 100 миль (160 кілометрів).

 

Видання також повідомляє, що ATACMS підвищать можливості України щодо ураження російських сил на етапі контрнаступу.

 

Як повідомляла УМ, сили спецоперацій у співпраці з силами оборони вдарили по аеродромах у Бердянську та Луганську. У результаті атаки було нейтралізовано 9 гелікоптерів рф, а також завдано шкоди злітно-посадковим смугам.