«Павел Державин» підірвався на морській міні поблизу Севастополя – речник ВМС

11:50, 12.10.2023
«Павел Державин» підірвався на морській міні поблизу Севастополя – речник ВМС

Російський корабель отримав пошкодження біля Севастополя (Фото з відкритих джерел)

У Чорному морі поблизу окупованого Севастополя 11 жовтня отримав пошкодження корабель Чорноморського флоту РФ "Павел Державин".

 

Як інформує УМ, про це 12 жовтня повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі "Радіо Свобода" (проєкт "Свобода.Ранок") та моніторингова група "Крымского ветра" у Телеграм.

 

«Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є», - сказано в повідомлені.

 

Речник ВМС ЗСУ уточнив, що "Павел Державин" є кораблем російського флоту, хоча раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

 

"Вони мають однакову назву. Наскільки я пам'ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель", – уточнив Плетенчук.

 

Раніше ЗМІ та Telegram-канали повідомили, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель Чорноморського флоту Росії "Павел Державін".

 

Як повідомили телеграм-каналу "Крымский ветер" підписники, близько 10 години ранку було чутно звук вибуху. На каналі припустили, що патрульний корабель "Павло Державін" проєкту 22160 типу "Василь Биков" міг підірватися на міні, бо вдень у морі біля Севастополя було зафіксовано мінний тральщик.

 

Керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що в ЗСУ уточнюють, чи це правда, проте зауважила, що "все може бути".

 

В російському Міноборони ці дані не коментували.

 

Як повідомляла УМ, в Чорному морі знищено російський катер «Тунець».