Save Ukraine: місіонери повернули з окупації до України ще 19 дітей

12:49, 05.10.2023
Save Ukraine: місіонери повернули з окупації до України ще 19 дітей

Україна повернула додому уже 196 дітей з окупованих територій

5 жовтня, команда Save Ukraine повернула на українську територію ще 19 дітей з тимчасово окупованих областей. Це вже 12-та успішна рятувальна місія. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив колишній уповноважений президента України з прав дитини та СЕО Save Ukraine Микола Кулеба.

 

«19 українських дітей вдалося команді Save Ukraine вивезти з тимчасово окупованих територій в межах 12 рятувальної місії. Це вже 196 дітей, яких наша команда повернула в Україну», – йдеться у повідомлені.

 

Нагадаємо, Саудівська Аравія та Туреччина також ведуть перемовини з РФ та намагаються досягнути угоди для повернення українських дітей, вивезених до Росії та утримуваних у дитячих будинках або усиновлених російськими родинами.

 

Зауважимо, що 17 березня 2023 року Міжнародним кримінальним судом у Гаазі було вивезено ордер на арешт Марії Львової-Бєлової  та лідера країни-агресора РФ Володимира Путіна саме за незаконну депортацію українських дітей.

 

За даними Києва, РФ викрала близько 20 тисяч неповнолітніх українців. Для них окупанти створили понад 70 таборів для перевиховання.

 

Як повідомляла УМ, кілька днів тому трьох  дітей, які до цього вони перебували в росії або на тимчасово окупованих територіях повернули на підконтрольну Україні територію.