Українські бійці продовжують наступальні дії Сході та Півдні

07:46, 05.10.2023
Українські бійці продовжують наступальні дії Сході та Півдні

Збройні сили успішно просунулися на різних напрямках

Українські війська досягли значного успіху у просуванні на сході та півдні України. Вони здійснили вдалі прориви неподалік від Новопрокопівки та Бахмута, а також вздовж лінії від Авдіївки до Донецька.

 

Як інформує Україна молода, Інститут вивчення війни (ISW).

 

Аналітики інституту повідомляють, що кореспондент кремлівського видання  "Известия" стверджував, що українські сили утримують позиції в радіусі 40 метрів від залізничного полотна поблизу Кліщіївки на Донеччині. 

 

Російські військові також стверджували, що українські війська відновили бронетехнічні штурми поблизу Кліщіївки та Андріївки в напрямку залізничної колії та що тривають бої в суперечливих "сірих зонах" на північний схід і південний захід від Андріївки.

 

Окрім цього, за інформацією з російських джерел відомо, що українські сили продовжували обмежені наступальні операції на лінії Авдіївка-Донецьк і незначно просунулися.

 

На заході Запорізької області українські війська досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 жовтня, показують, що українські сили незначно просунулися вздовж невеликої місцевої дороги на схід від Новопрокопівки (приблизно 5 км на південний схід від Роботиного). Українські сили також утримують позиції поблизу системи окопів, яка пролягає вздовж траси Оріхів-Токмак між Роботиним і Новопрокопівкою.

 

Російські військові відзначають, що українські війська посилили обстріли вздовж лінії Роботине-Копані (приблизно 5 км на північний захід від Роботиного), і деякі російські джерела стверджували, що українські сили просунулися до деяких російських оборонних окопів на цій лінії протягом останнього дня.

 

Російські війська 4 жовтня продовжили контратаку на заході Запорізької області та відновили деякі позиції. Український Генштаб повідомив, що російські сили атакували поблизу Роботиного та Вербового. Декілька російських джерел стверджували, що російським десантникам (ВПВ) вдалося відкинути українські сили приблизно на 2 км біля Вербового 4 жовтня. Російський військовий блогер опублікував яскраві кадри, на яких загін десантників 7-ї дивізії ВПВ нібито зачищає захоплений український опорний пункт десь між Роботиним і Вербовим.

 

Як повідомляла УМ, останні події на Оріхівському напрямку свідчать про значне ослаблення бойових можливостей російських військ. Українські ЗСУ активно продовжують атакувати та розширювати свій контроль над територією, вже неодноразово прориваючи оборонні лінії противника.