Уперше за 18 років: Укрзалізниця запускає міжнародний поїзд до Варшави

15:47, 04.10.2023
Уперше за 18 років: Укрзалізниця запускає міжнародний поїзд до Варшави

Проект реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

Між Львовом та Варшавою, вперше за останні 18 років, Укрзалізниця із 15 жовтня 2023 року запускає залізничне сполучення.

 

Як інформує УМ, про це 4 жовтня повідомило АТ«Укрзалізниця» у Телеграм.

 

«Ми постійно працюємо над розширенням міжнародних залізничних пасажирських маршрутів, щоб українці могли легко виїжджати за кордон та повертатися додому. Нам знадобилося понад 6 місяців на реалізацію цього проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуска.

 

Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

 

Наразі маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині. Пасажири здійснюватимуть зручну пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської колії (1435 мм) і зворотно.

 

Пресслужба повідомляє, що розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові.

 

Дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку Укрзалізниці.

 

Крім того, пасажири можуть купити два квитки одним кліком за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави чи Любліна або зворотно. Квитки доступні у чат-ботах та на сайті Укрзалізниці, а також у міжнародних касах вокзалів.

 

Як повідомляла УМ, Food Train: Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню.