Успішна операція: з окупації повернулись додому двоє десантників

10:11, 30.09.2023
Успішна операція: з окупації повернулись додому двоє десантників

Після поранення, українських військових на окупованій території переховували місцеві жителі (Фото ГУР Міноборони)

Головне управління розвідки та Військово-морські сили успішно повернули додому двох десантників на підконтрольну Україні територію Ці вояки майже 1,5 року переховувалися в одній з українських областей, яка перебувала під окупацією протягом усього періоду повномасштабної війни 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ

 

Декілька тижнів тому управління розвідки ВМС з оперативних джерел отримало інформацію, що два військовослужбовця десантно-штурмових військ від початку повномасштабного вторгнення перебувають на тимчасово окупованій території, де брали участь у боях з окупантами, отримали важкі поранення та не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію. Весь цей час вони перебували у нелегальному становищі та успішно переховувалися, завдяки місцевим мешканцям.

 

Було прийнято рішення провести спеціальну операцію з порятунку та евакуації військовослужбовців, підготовку та проведення якої доручили спецпідрозділу ВМС "Ангели". 

 

У стислі терміни був підготовлений план евакуації, до реалізації якого також залучили командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи.

 

Завдяки спільним зусиллям днями двох військовослужбовців, які більш ніж півтора роки перебували у окупації, вдалося вивести на підконтрольну Україні територію.

 

Як повідомляла УМ, ось уже рік і чотири місяці один з оборонців Маріуполя — уродженець Полтави Олександр Прохоренко — перебуває в неволі.