Росія намагається обійти санкції через посилення військового потенціалу та співпрацю з країнами СНД - ISW

07:57, 30.09.2023
Росія намагається обійти санкції через посилення військового потенціалу та співпрацю з країнами СНД - ISW

Росія хоче розширитиспівпрацю з країнами СНД

Російська влада намагається уникнути обмежень, спрямованих проти неї санкціями, шляхом активізації мобілізаційних заходів і посилення виробництва військової техніки та зброї. Це відбувається шляхом розширення співпраці з країнами Співдружності Незалежних Держав, включаючи Азербайджан, Вірменію, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та Узбекистан. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що міністри оборони СНД також створили військову науково-дослідну організацію та спільний підрозділ гуманітарного розмінування.

 

РФ пом'якшує контроль українців, які намагаються виїхати з окупованих територій в бік Росії. При цьому колаборанти продовжують примусово вивозити дітей з окупованої України до Росії.

 

Окрім цього у РФ оголосили про те, що з 1 жовтня розпочнеться піврічний призовний цикл. Однак в окремих районах Крайньої Півночі Росії призов розпочнеться 1 листопада через погану погоду.

 

При цьому влада РФ заявляє, що призов буде проходити "в усіх суб’єктах Російської Федерації", включно з окупованими територіями в Україні.

 

У російських законах, які в жовтні 2022 року незаконно включили територію України в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях до складу Росії, було зазначено, що призов на військову службу на цих територіях розпочнеться у 2023 році, але російські урядовці оголосили за день до початку весняного призову 2023 року.

 

Російські окупанти посилюють мобілізацію на тимчасово окупованій території України. Зокрема, і в Херсонській області, хоча гауляйтери заявляли, що жодної мобілізації не проводитиметься. Крім того, на Луганщині російські окупанти збираються забрати до своєї армії неповнолітніх. 

 

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомляли, що під час нової хвилі мобілізації Росія хоче призвати від 400 до 700 тисяч чоловіків. Причому вона торкнеться Чечні та тимчасово окупованих територій України.

 

Як повідомляла УМ, відомо, про щонайменше 140 кубинців завербованих росією на війну в Україні.