Вночі Україну атакувало 44 «Шахеди» – ППО збило 34

09:38, 28.09.2023
Вночі Україну атакувало 44 «Шахеди» – ППО збило 34

Чергова ніч в Україні була неспокійною.

Над Україною в ніч на 28 вересня було знищено 34 з 44-х "Шахедів", також минулої доби збили 6 розвідувальних безпілотників.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 28 вересня Повітряні сили Збройних Сил України у Фейсбуці.

 

«У ніч на 28 вересня 2023 року російські окупанти атакували 44 ударними БпЛА "Shahed-136/131" з південно-східного напрямку (район Приморсько-Ахтарськ - рф, мис Чауда - ТОТ Крим).

 

Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із протиповітряною обороною сил оборони, знищено 34 "Шахеди"», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

До відбиття атаки залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

 

Крім того, протягом минулої доби, 27 вересня, знищено 6 розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня (Орлан, Зала, Суперкам).

 

За поточну та минулу добу авіація Повітряних сил здійснила понад 30 літаковильотів на винищувальне прикриття та вогневе ураження противника.

 

Додамо, що речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк повідомила: 28 вересня ППО працювала фактично вздовж всього південного напрямку − і на Одещині, і на Миколаївщині, і вище − у центральних областях.

 

У ніч на 28 вересня в південно-східних областях була оголошена повітряна тривога через загрозу застосування ударних безпілотників "Шахед": вона тривала майже до 3:30 години ранку і голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що цієї ночі може бути встановлений рекорд зі збитих безпілотників.

 

Як повідомляла УМ, Пекельний Берислав: росіяни на Харківщині скинули керовані авіабомби.