Освітній «голод»: окупанти безуспішно намагаються набрати студентів в свої «виші»

16:31, 27.09.2023
Освітній «голод»: окупанти безуспішно намагаються набрати студентів в свої «виші»

Окупанти намагаються набрати студентів у свої фейкові педагогічні виші,

Росіяни не можуть знайти “вчителів” до своїх осередків пропаганди на тимчасово окупованих територіях.

 

Як інформує УМ, про це 27 вересня повідомляє Центр національного спротиву.

 

Наразі значна частина “вчителів” – це гастролери з рф, зокрема студенти педагогічних ВНЗ рф. Більшість місцевих вчителів відмовилась від співпраці з ворогом й залишила регіон.

 

«Аби покрити дефіцит, росіяни створили на ТОТ чотири фейкових педагогічних внз: Херсонський, Азовський (Бердянськ), Донецький та Луганський. Там швидкоруч навчають тих, хто згодився промивати мізки маленьким українцям.

 

Проте кількість “студентів” мала, й окупанти почали відправляти в ці внз сиріт, які закінчили інтернати й переважно не можуть вільно обирати майбутнє. Сиротам обіцяють повний соціальний пакет й підвищені стипендії, вступних іспитів не вимагається», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Центр національного спротиву застерігає, що т.зв. школи на ТОТ діють як осередки пропаганди, де дітям промивають мізки. Завдання росіян дезорієнтувати українських дітей й зробити їх жертвами маніпуляцій.

 

Відтак роль батьків у вихованні зростає. Просимо батьків більше часу працювати з дітьми й не дати росіянам знищити самоідентифікацію дітей. Нагадаємо, що на сайті ЦНС є розділ щодо боротьби з ворожою пропагандою.

 

Водночас зауважимо, що всі причетні до політики геноциду цілого покоління українців не уникнуть покарання.

 

Як повідомляла УМ, Нестача колаборантів: в органах окупаційної влади бракує людей - Центр нацспротиву.