У Ростові-на-Дону розпочато нове судилище над «азовцями» – захисниками Маріуполя

15:25, 27.09.2023
У Ростові-на-Дону розпочато нове судилище над «азовцями» –  захисниками Маріуполя

"Азовці" в очікуванні вироку.

Нове судилище над захисниками Маріуполя із полку «Азов» розпочалося в середу 27 вересня в російському Ростові-на-Дону.  Країна-окупант хоче засудити 24 воїна до довічного ув'язнення. 

 

Як інформує УМ, про це 27 вересня повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram виклавши відповідне відео.

 

«Прямо зараз в Ростові-на-Дону розпочато нове судилище над нашими Героями Маріуполя з полку Азов. 24 Героя росіяни будуть засуджувати по пожиттємвого ув’язнення лише за те, що вони боронили свою (нашу) країну», – написав Андрющенко.

 

За його словами, їм інкримінують ст. 278 («Насильницьке захоплення влади») та ст. 205.5 («Участь у терористичній організації») кримінального кодексу рф.

 

«Ще раз. Громадянам України країна окупант інкріменує захват влади в Україні. Якщо був якись більший цинізм до цього, то тут остаточне дно. Це пряма та відверта відповідь путінського труслівого режиму на розпочати слухання в Гаагському міжнародному кримінальному суді, де сьогодні опитували викрадених з Маріуполя дітей, яких вдалось повернути», – зазначив Андрющенко.

 

Нагадаємо, росія почала так званий суд над полоненими азовцями 15 червня. Раніше у ПАРЄ відреагували на намір окупантів провести судилище над українськими військовими.

 

Додамо, що російські окупанти повідомили, що присудили мінометнику з "Азова" Едуарду Варбанському 22 роки за ґратами.

 

 

Про це заявили у головній військовій прокуратурі рф, повідомляють росіійські державні ЗМІ.

 

Вирок виніс "Верховний суд" так званої "ДНР". Варбанського "судили" "за мінометний обстріл школи під Маріуполем навесні минулого (2022) року".

 

Раніше російські пропагандисти повідомляли, що "Верховний суд" незаконної "ДНР" засудив до 24 років позбавлення волі старшину розвідувальної роти ЗСУ Віталія Катранича, який нібито застрелив жителя Маріуполя.

 

Як повідомляла УМ, в російському полоні більше семисот «азовців».