Російські війська безуспішно атакували ЗСУ під Бахмутом та Авдіївкою

09:18, 26.09.2023
Російські війська безуспішно атакували ЗСУ під Бахмутом та Авдіївкою

Армія України зупинила просування російських військ у районі Бахмута

Російські війська безуспішно атакували позиції поблизу Бахмута, Авдіївки та Мар’їнки. Окрім цього окупанти терплять поразки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

 

За даними ISW, кілька російських військових блогерів 24 і 25 вересня заявили, що російські війська витіснили українські війська з їхніх позицій в Оріхово-Василівці і що російські війська зараз контролюють населений пункт. Інший військовий кореспондет РФ визнав, що візуального підтвердження цих тверджень немає.

 

Також повідомляється, що російські війська контратакують поблизу Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута).

 

25 вересня українські війська продовжували наступальні дії під Бахмутом. Речник Східної групи військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш заявив, що українські війська звільнили додатково 2 км території на бахмутському напрямку. 

 

Український Генштаб також повідомляв, що російські сили здійснили невдалі атаки поблизу Кліщіївки та на схід і південний схід від Богданівки. 

 

Російське Міністерство оборони стверджувало, що підрозділи російського Південного угруповання військ відбили українські атаки поблизу Майорського (20 км на південь від Бахмута).

 

Як повідомляла УМ, украінські сили успішно звільнили Кліщіївку та Андріївку, розташовані на південь від Бахмута, де російські війська тривалий час утримували позиції у наполегливих бойових діях. Це звільнення могло призвести до серйозної деградації російських підрозділів, які обороняли ці населені пункти.