Переполох на Курщині: український дрон ліквідував та поранив керівництво авіаполку

15:02, 25.09.2023
Переполох на Курщині: український дрон ліквідував та поранив керівництво авіаполку

У Курській області БПЛА атакував авіабазу Халіно

Український безпілотник в неділю, 24 вересня, атакував аеродром в Курській області росії – «пташці» вдалося ліквідувати та поранити керівництво авіаційного полку ворога.

 

Як інформує УМ, про це повідомило джерело в Головному управлінні розвідки

 

За інформацією ГУР, на аеродромі "Халино" ("Курск-Восточный") дрон атакував приміщення, де перебувало керівництво 14-го гвардійського винищувального авіаполку ім. Жданова.

 

Внаслідок атаки дістали поранення або загинули:

 

командир 14-го авіаполку;

його заступник;

група офіцерів-авіаторів;

працівники аеродрому

представник військової контррозвідки ФСБ.

 

Нагадаємо, що російська влада заявила зранку 24 версня, коли в Курську святкували день міста, що безпілотник атакував центр міста, влучивши в адміністративну будівлю.

 

Ввечері росіяни заявили, що збили в небі над Курською областю безпілотний літальний апарат. Міністерство оборони Росії повідомляло, що близько 20:30 безпілотник літакового типу спробував атакувати об'єкти на території Російської Федерації.

 

«Звітували» про успішну роботу й українські ССО, яку виконали декілька днів тому.

 

ССО у Телеграм 25 вересня доповнили інформацію щодо втрат противника в результаті проведення спецоперації зі знищення БДК «Мінськ» та штабу чф рф.

 

Враховуючи факт, що БДК «Мінськ» мав на наступний день вийти на бойове чергування, особовий склад був присутній на БДК. Безповоротні втрати склали 62 окупанта.

 

Після ураження штабу чф рф загинуло 34 офіцера, серед них командувач чф рф. Ще 105 окупантів було поранено. Будівля штабу не підлягає відновленню.

 

Як повідомляла УМ, у Курську український безпілотник вгатив у будівлю ФСБ.