Скандал на Житомирщині: військовий керівник торгував тепловізорами та камерами нічного бачення в ломбарді

10:01, 22.09.2023
Скандал на Житомирщині: військовий керівник торгував тепловізорами та камерами нічного бачення в ломбарді

Військовий украв 60 камер нічного бачення та 8 тепловізорів різних моделей

Начальник служби логістики військової частини на Житомирщині використовував ломбард для незаконного продажу тепловізорів та камер нічного бачення. ДБР зібрало докази і подає й до суду.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

«Начальник служби логістики однієї з військових частин Житомирщини мав доступ до місця зберігання техніки частини і привласнив 60 камер нічного бачення та 8 тепловізорів різних моделей, частина з яких була придбана за кошти волонтерів. Офіцер продавав техніку через Інтернет та здавав у місцеві ломбарди», – йдеться у повідомленні.

 

Відомо, що загальна сума завданих державі збитків сягає 3,2 млн грн. В ході досудового розслідування офіцер відшкодував кошти у повному обсязі.

 

25 вересня в Одесі затримали головного інженера військового квартирно-експлуатаційного управління, який вкрав бюджетні кошти на будівництві спорткомплексу для ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, суд арештував майно полковника ДСНС, який зловживав своїм становищем під час війни, крадучи та продаваючи військове паливо. Під арешт потрапили будинок, авто та 5,5 млн грн. Також арештовано майно його підлеглого.