РФ масштабує сили на Оріхівському напрямку поблизу Роботиного

10:08, 18.09.2023
РФ масштабує сили на Оріхівському напрямку поблизу Роботиного

Рашисти перекидають 10 тисяч своїх виснажених військ в район Роботиного

Протягом останніх 14 днів росія  підсилила 58-у загальновійськову армію додатковими повітрянодесантними частинами на Оріхівському напрямку у Запорізькій області. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Міністерство оборони Великої Британії.

 

"Протягом останніх двох тижнів РФ, ймовірно, ще більше посилила 58-у загальновійськову армію додатковими підрозділами десантних військ на Оріхівському напрямку у Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

 

Загалом щонайменше п’ять полків російських десантників зі складу 7-ї та 76-ї дивізій зараз, ймовірно, зосереджені у кількох кілометрах від прифронтового села Роботине.

 

Згідно з даними британської розвідки, у повному складі такі сили мають становити близько 10 тисяч елітних десантників. Проте майже всі підрозділи, швидше за все, перебувають у критичному стані.

 

Поточна ситуація, ймовірно, буде розглядатися російським військовим керівництвом як вкрай незадовільна.

 

"Протягом усієї війни російське командування намагалося використовувати десантні війська як високомобільну ударну силу для наступальних операцій. Втім знову їх використовують як лінійну піхоту для поповнення виснажених сухопутних сил", - зазначають у Міноборони Великої Британії.

 

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 вересня 2023-го ліквідували 272 тисячі 940 російських загарбників, 620 з них —зростанню добу

 

Як повідомляла УМ, російські  війська впродовж останніх днів, ймовірно, посилили оборону навколо тимчасово окупованого міста Токмак Запорізької області, яке знаходиться приблизно на 16 кілометрів позаду поточної лінії фронту..