Буданов розкрив стратегічні цілі використання безпілотників по Росії

08:31, 18.09.2023

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у спілкуванні з The Economist визначив три основні мети використання безпілотників у розвідувальних операціях. Він підкреслив важливість виведення Росії з "зони комфорту" та необхідність надати країні-агресору чіткий сигнал про те, що її агресивна політика матиме відповідь.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Буданов у інтервʼю The Economist.

 

За його словами, однією з цілей є виснаження російської системи протиповітряної оборони, по-друге, виведення з ладу військового транспорту і бомбардувальників, і, по-третє, завдання шкоди військовим виробничим об'єктам, як, наприклад, нещодавній удар по заводу з виробництва ракетного палива в Тверській області.

 

"Ми хочемо вивести їх (росіян – ред.) із зони комфорту", - підкреслив Буданов.

 

За словами Буданова, вторинна мета запуску безпілотників - психологічна, щоб посіяти занепокоєння серед населення і порушити нормальні економічні процеси всередині Росії. Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем.

 

Буданов впевнений, що "безпілотники, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших територій". "Безпілотники не мають страху. Їх не шкода", - підкреслив він.