Сьогодні в Україні – День усиновлення

14:17, 17.09.2023
Сьогодні в Україні – День усиновлення

День усиновлення в Україні щорічно відзначатимуть 17 вересня. Діти одного з дитячих будинків сімейного типу, що поблизу Києва. (Фото: Тарас Здоровило)

Відтепер День усиновлення в Україні щорічно відзначатиметься 17 вересня. Це пов’язано з переходом України на новоюліанський календар.

 

Як інформує УМ, про це 17 вересня нагадали в Офісі Президента у Телеграм.

 

«В цьому році дату дня усиновлення було змінено через перехід на новоюліанський календар. Відтепер День усиновлення в Україні щорічно відзначатиметься 17 вересня. Досить символічно, адже питання усиновлення, розвитку сімейних форм виховання, догляду дітей так само знаходиться у стані змін та на етапі трансформації», – зазначила керівниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.

 

Вона повідомила про створення національних та регіональних планів із розвитку сімейних форм виховання.

 

«Наша команда враховує український та міжнародний досвід , ми об’єднуємо державу, громадський сектор та партнерів, щоб, не дивлячись на виклики війни, покращити систему догляду, адже жодна дитина не має зростати в інтернаті», – підкреслила Тулякова.

 

Також вона зазначила, що в кожній громаді для дитини та родини мають бути створені послуги, що забезпечать життєстійкість сім’ї.

 

Як повідомляла УМ, за кордоном перебувають сотні тисяч українських дітей.