В Україні потребують гуманітарної допомоги 18 млн людей

14:01, 15.09.2023
В Україні потребують гуманітарної допомоги 18 млн людей

Половина людей, тих шо перебувають в Україні потребують допомоги

Україна має щонайменше 18 мільйонів людей, які потребують гуманітарної підтримки. ООН планує надати підтримку щонайменше 11 мільйонам осіб, які  опинився в складних умовах.

 

Як інформує Україна молода, про це інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна» розповів речник Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) в Україні Савіано Абреу.

 

Він зазначив, що повномасштабне вторгнення призвело до серйозної гуманітарної кризи. В Україні і раніше існували гуманітарні потреби, але вони не були такими величезними, як зараз.

 

"18 мільйонів людей, які потребують гуманітарної допомоги. Це майже половина людей, які є зараз в Україні", - зауважив Абреу.

 

Абреу зазначив, що у 2022 року ООН різко наростили обсяги надання гуманітарної допомоги. Йдеться про воду, продукти, допомогу з відновленням житла, підготовку місць компактного проживання, надання медичних і освітніх послуг, а також грошової допомоги. Було надано допомогу 16 мільйонам людей в Україні.

 

"Ми плануємо з жовтня по березень надати конкретну зимову допомогу близько 1,3 мільйона людей у районах, що не розташовані поблизу лінії фронту. Наприклад, це оплата оренди житла для внутрішньо переміщених осіб або оплата комунальних послуг, опалення. Громадянам, які живуть поблизу лінії фронту,  ООН допоможе переважно в екстреному ремонті житла, щоб взимку люди перебували в теплі", - розповів Абреу.

 

Як повідомляла УМ, постійний представник Литви при ООН Ритіс Паулаускас від мені трьох країн Балтії закликає пришвидшити передачу гуманітарної допомоги Україні, тим, хто постраждав від теракту на Каховській ГЕС.