«Кім Чен Пут»: диктатори рф і північної кореї зустрілися на космодромі, фото

10:01, 13.09.2023
«Кім Чен Пут»: диктатори рф і північної кореї зустрілися на космодромі, фото

Путін і Кім Чен Ин зустрілися на космодромі.КНДР підтримує всі рішення Путіна, відносини з рф - найбільший пріоритет. (Фото: Інтерфакс)

На космодромі "Восточный" на Далекому сході рф для переговорів зустрілися російський і північнокорейський диктатори Володимир Путін та Кім Чен Ин.

 

Як інформує УМ, про це 13 вересня повідомили російські ЗМІ.

 

Кім Чен Ин прибув на залізничну станцію космодрому "Восточный" у Приамур'ї на своєму бронепоїзді. Путін прилетів туди з Владивостока, де напередодні відвідував Східний економічний форум.

 

Церемонія зустрічі відбулася біля головного входу в монтажно-випробувальний корпус ракет-носіїв.

 

 

"Я дуже радий вас бачити", - привітав Путін лідера КНДР. Кім Чен Ин подякував за теплий прийом.

 

На запитання, чи буде Росія допомагати КНДР будувати супутники, Путін відповів: "Ми тому і приїхали на космодром "Восточный".

 

"Лідер КНДР проявляє великий інтерес до ракетної техніки, вони і космос намагаються розвивати", - зазначив російський диктатор.

 

Також читайте: Байден готовий зустрітись із Кім Чен Ином, - Кірбі

 

Путіна запитали, чи буде обговорюватися військово-технічне співробітництво на переговорах із лідером КНДР.

 

"Поговоримо про всі питання без поспіху. Час є", - відповів він.

 

Російські ЗМІ пишуть, що Путін та Кім Чен Ин розпочали переговори на космодромі. Очікують, що ця зустріч триватиме кілька годин.

 

У свою чергу Лідер КНДР Кім Чен Ин під час візиту до Росії заявив, що його країна підтримує всі рішення російського диктатора Володимира Путіна.

 

Як повідомило агентство Интерфакс, про це він заявив на початку переговорів із російським диктатором.

 

"Зараз Росія піднялася для захисту свого суверенітету та захисту безпеки. ... Зараз ми хочемо й надалі розвивати відносини, ми завжди підтримували та підтримуємо всі рішення президента Путіна, рішення уряду Росії. Я сподіваюся, що ми завжди будемо разом у боротьбі проти імперіалізму та (у справі. - Ред.) будівництва суверенної держави", - сказав північнокорейський диктатор.

 

За словами Кім Чен Ина, для КНДР найпершим пріоритетом є відносини з РФ. Та висловив упевненість, що зустріч з Путіним переведе відносини Росії та КНДР на новий рівень.

 

Раніше The New York Times з посиланням на джерела писало, що Путін хоче отримати від КНДР артилерійські снаряди та протитанкові ракети, а Кім Чен Ин - щоб Росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів. Окрім того, Кім шукає продовольчу допомогу для своєї країни.

 

Нагадаємо, Кім Чен Ин прибув до Росії напередодні, 12 вересня. Прессекретар Путіна Пєсков розповів журналістам, що це буде "повноцінний візит", в рамках якого "відбудуться переговори між двома делегаціями, після чого, якщо буде потреба, лідери продовжать спілкування у форматі тет-а-тет"

 

Як повідомляла УМ, Чен Ин наказав посилити підготовку до війни «наступальним» шляхомЛідер КНДР Кім Чен Ин головує на розширеному засіданні Центральної військової комісії правлячої Трудової партії Кореї. (Фото: Yonhap)