Ростовський «м’ясник»: на росії підліток у масці здійснив різанину в школі

10:23, 11.09.2023
Ростовський «м’ясник»: на росії підліток у масці здійснив різанину в школі

Ростовська школа, де й трапилася різанина влаштована дев"ятиккласником цієї ж школи. (Фото: Baza)

У росії в Ростовській області підліток прийшов до школи з ножем і поранив чотирьох дорослих.

 

Як інформує УМ, про це 11 вересня повідомив губернатор Василь Голубєв у Telegram.

 

«"О 07:50 у школі в хуторі Червоний Десант Неклиновського району озброєний ножем 15-річний підліток, який приховав обличчя за маскою, під час спроби зайти до школи поранив чотирьох дорослих - трьох співробітників і родича одного з учнів.

 

Нападника затримали очевидці. Встановлено, що нападником виявився учень 9 класу цієї ж школи, він страждає на психічне захворювання», - сказано в повідомлені.

 

За його словами, ніхто з дітей не постраждав.

 

У свою чергу як повідомила у Телеграм Baza, інцидент стався вранці на хуторі Червоний Десант. Школяра з ножем помітили дорослі.

 

"Він одягнув маску і пішов до школи з ножем. За попередніми даними, вахтерка намагалася натиснути тривожну кнопку, але вона не спрацювала. Серед постраждалих – вахтерка, вчителька та дідусь одного з учнів", - пише канал.

 

Після інциденту у школяра стався напад епілепсії. Батьки учнів скрутили нападника. Усі служби приїхали вже коли Бєляєва було затримано.

 

Найважчі поранення отримав дідусь першокласниці на прізвище Козиренко – у нього п'ять ножових поранень. Наразі його направили до Таганрозької лікарні. Також поранення дістала вахтер Лариса Шахова та вчителька Юлія Науменко – у них порізи рук. У самого парубка теж порізані руки.

 

Нагадаємо, 6 вересня в Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що школярів у Російській Федерації готують до війни. Зокрема, до шкільної програми дітей входять не лише військові навички, але й погляди Кремля на загальну історію України зі спотвореними фактами. У розвідці вважають, що ворог запровадив таку шкільну програму для ознайомлення школярів із війною, спробою виправдати агресію РФ проти України та бажанням причепити старшокласникам бойовий настрій.

 

31 серпня стало відомо, що в освітню програму школярів у тимчасово окупованому Криму додали спеціалізований курс військової підготовки. Його проходитимуть всі школярі, починаючи з 5 класу. Зокрема, у 5-9 класах школярі проходитимуть курс позаурочної діяльності "Основи військової підготовки", а учні 10-11 класів вивчатимуть чотири модулі з основ військової підготовки у межах федеральної робочої програми ОБЖ.

 

Як повідомляла УМ, У Іжевську нападник розстріляв школу: 13 загиблих.