Атака «Шахедів» на Київщині: ППО збила 26 з 33-х дронів

09:38, 10.09.2023
Атака «Шахедів» на Київщині: ППО збила 26 з 33-х дронів

Рятувальники на місці падіння ворожого дрона у Києві. (Фото ДСНС)

Повітряні сили знищили 26 ворожих дронів-камікадзе з 33-х під час нічної атаки "Шахедів" на Київщині.

 

Як інформує країна молода, про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook в неділю вранці.

 

"Уночі 10 вересня зафіксовано пуски 33 "Шахедів" у напрямку Київщини. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 26 "Shahed-136/131"", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що ворожі дрони летіли з північного напрямку − з російського Курська.

 

Уламки дронів упали у чотирьох районах Києва, внаслідок чого пошкоджена квартира, машини, тролейбусні лінії електропередачі та дорожні знаки, горіла трава і шпали.

 

Зокрема, ДСНС повідомляє вранці 10 вересня: "Попередньо, падіння уламків зафіксовано у Шевченківському, Святошинському та Подільському районах міста. Шевченківський район: ліквідовано пожежу травʼяного настилу та деревʼянихшпалнавідкритіймісцевості. Заіншимвикликом, внаслідокпадінняуламкуу25-поверховийжитловийбудинокна24 поверсіводнійізквартирпошкодженовікнотаособистіречі, загоряннятапотерпілихнемає".

 

 

 У Подільському районі внаслідок падіння уламків пошкоджено припаркований автомобіль, дорожні знаки та тролейбусні лінії електропередачі.

 

Також сталося падіння уламків на відкриту територію. Але пожеж, потерпілих та пошкоджень будівель не було.

 

 У Святошинському районі пожежники ліквідували загоряння на відкритій території. На місці подій працювали 35 рятувальників та 7 одиниць техніки. В Дарницькому районі столиці уламки впали на нежитлове приміщення.

 

Як повідомляла "УМ", 6 вереня російські терористи завдали кривавого удару системами С-300 по Центральному ринку Костянтинівки на Донеччині: загинуло 16 людей.