Друга в світі: в армії рф маса дезертирів і «відмовників» – розвідка Британії

10:16, 30.08.2023
Друга в світі: в армії рф маса дезертирів і «відмовників» – розвідка Британії

У росармії дезертирів і "відмовників" хоч греблю гати.

Значну кількість відмов воювати серед військових армії рф констатувала Британська розвідка: росія поки компенсує масовим залученням нових людей без належної підготовки.

 

Як інформує УМ, про це повідоми 30 серпня в розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії у Твіттері.

 

Аналітики зазначають, що 25 серпня двоє росіян отримали два роки колонії за відмову повертатися на фронт, а в липні "Медіазона" повідомляла, що за відмови щотижня засуджують по сотні військових.

 

"Якщо така тенденція триває, то за рік буде близько 5200 вироків за відмову йти у бій. Велика кількість таких вироків свідчить про поганий моральний стан у російській армії", – зазначають в огляді.

 

Розвідка припускає, що факторами дезертирських настроїв є недостатня підготовка, відсутність мотивації і стресові ситуації, які чекають російських військових по всій лінії фронту.

 

"Хоча деякі військові відмовляються йти у бій і показники виснаження серед підрозділів високі, Росія скоріш за все компенсує втрати, спрямовуючи на фронт масу погано підготовлених солдатів", – зазначають аналітики, додаючи, що РФ перейшла до застосування великої маси людей з початком "часткової мобілізації" з осені 2022 року, як для наступальних, так і оборонних операцій. 

 

Нагадаємо, що в попередньому огляді констатували, що хоча РФ зробила військову службу фінансово привабливою, Кремль продовжує відчувати проблеми з вербуванням до лав армії нових людей.

 

Тим часом у спецслужбах Польщі розповідають, що російська розвідка далі намагається вербувати агентів для дій на користь Росії.

 

Як повідомляла УМ, в Москві погрозами вербують на війну будівельників – Британська розвідка.