800 км не завада: Псковський військовий аероподром атаковано безпілотниками

09:56, 30.08.2023
800 км не завада: Псковський військовий аероподром атаковано безпілотниками

Псков у вогні.

В районі псковського аеродрому цієї ночі пролунали вибухи, на місці почалася пожежа.

 

Як інформує УМ, про це 30 серпня повідомляють російські Telegram-канали з посиланням на місцевих жителів. На опублікованих фотографіях і відео можна побачити масштабну пожежу і клуби чорного диму. Місцева влада поки не коментувала те, що відбувається.

 

Telegram-канал ВЧК-ОГПУ пише, що від аеродрому в районі Хрести піднімається кілька стовпів чорного диму.

 

У Пскові заявили, що локалізували пожежу. У мережі публікують відео з, як стверджується, палаючими літаками Іл-76.

 

Усі вісім запланованих на середу, 30 серпня, пасажирських авіарейсів російський аеропорт Пскова скасував після нічної атаки безпілотників.

 

Про це 30 серпня повідомив Інтерфакс.

 

«Сьогодні, 30 серпня 2023 року, з метою вжиття додаткових заходів щодо безпеки польотів з аеропорту Псков скасовано шість рейсів авіакомпанії «Азімут» і два - авіакомпанії «Ікар», - сказала представниця Росавіації.

 

При цьому, за її словами, всі об'єкти повітряного транспорту, які забезпечують польоти, та Єдина система організації повітряного руху «працюють у штатному режимі».

 

«Аеропортом спільно з регіональними службами вживаються оперативні заходи для відновлення польотів в/з аеропорту Пскова», - додала вона.

 

Зазначається, що в ніч проти середи губернатор Псковської області РФ Михайло Ведерніков заявив про атаку безпілотників на військовий аеродром.

 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що атаки безпілотників, зокрема на Москву, є наслідком агресії рф, і висловив переконання, що такі інциденти ставатимуться дедалі частіше.

 

Як повідомляла УМ, У Росії «збентежені» атакою 42 БПЛА в Криму та вибухами в Калузькій і Тульській областях.