рф має в запасі 75 «Кинджалів» та виробляє 6 таких ракет щомісяця – ГУР

14:06, 29.08.2023
рф має в запасі 75 «Кинджалів» та виробляє 6 таких ракет щомісяця – ГУР

Росіяни дуже дорожать ракетами "Кинджал". (Фото з відкритих джерел)

росіяни можуть виготовляти близько шести балістичних ракет "Кинджал" на місяць, їхні запаси цієї зброї складають 75 одиниць.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив представник ГУР МО Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна у вівторок.

 

"Що стосується "Кинджалів", їхні запаси зараз складають приблизно 75 одиниць. Росіяни дуже дорожать цими ракетами не лише через відносно невелику кількість, а й тому, що, за нашими розрахунками, противник може виготовляти не більше 6 одиниць в місяць – принаймні так передбачено їхнім планом", - пояснив розвідник.

 

Також, за даними ГУР, крім шести "Кинджалів", росіяни загалом запланували виробити в серпні 30 балістичних ракет "Іскандер-М", 12 крилатих "Іскандер-К", 20 "Калібрів", близько 40 "Х-101". Також рашисти вдосконалюють крилаті ракети Х-22, перероблені зразки мають новий індекс – Х-32.

 

"За нашими даними, росіяни можуть поставляти не більше 10 одиниць таких модернізованих ракет щомісяця. Через обмеженість запасів та виробництва певних видів ракет ми й бачимо, наскільки змінюється тактика ворожих ударів.

 

По-перше, йдеться про чередування різного класу ракет. По-друге, росіяни тепер більш ретельно вибирають цілі та значну увагу приділяють визначенню маршрутів прольоту крилатих ракет та БПЛА з метою подолання нашої системи ППО.

 

По-третє, вони почали швидше ухвалювати рішення про нанесення ударів. Наприклад, коли вони отримують інформацію про необхідність термінового ураження цілі, тоді застосовуються більш точні швидкісні ракети, які нашим підрозділам Протиповітряної оборони важче збити, як це, наприклад, було нещодавно в Чернігові, де вдарили крилатою ракетою "Іскандер-К", - додав представник ГУР МО.

 

Пан Скібіцький також розповів, що ракетні бригади "Іскандерів" розташовані вздовж усього кордону – в Ростовській, Курській, Бєлгородській областях, а також на окупованих територіях, зокрема в Криму.

 

"Ворог вчиться, починає застосовувати нові підходи і тактичні прийоми. І найімовірніше, зараз росіяни змінюють методику вибору цілей на нашій території", - підсумував він.

 

Як повідомляла "УМ", днями військова розвідка СБУ за допомоги дронів-камікадзе атакувала військові літаки росіян на Курському аеродромі.