Головний тюремник рф Аркадій Гостєв створив концтабори на окупованих територіях України

17:37, 28.08.2023
Головний тюремник рф Аркадій Гостєв створив концтабори на окупованих територіях України

Причетний до агресивної війни проти України російський генерал Аркадій Гостєв. (Фото СБУ)

Служба безпеки повідомила про підозру (ч. 1 ст. 109 ККУ) російському генерал-полковнику Аркадію Гостєву — директору Федеральної служби виконання покарань рф.

 

Причетний до агресивної війни проти України російський генерал створив на українських окупованих територіях мережу російських тюрем під виглядом виправних та лікувально-виправних установ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ в понеділок.

 

«За вказівкою кремля він створив на тимчасово окупованій частині нашої держави мережу російських тюрем під виглядом «виправних» та «лікувально-виправних» установ.

 

Відповідне рішення москви було закріплено розпорядженням № 97-р за підписом голови уряду рф Михайла Мішустіна», - йдеться у повідомленні спецслужби.

 

Слідство встановило, що ці тюрми росіяни використовують як концтабори й катівні, де увʼязнюютьмешканцівокупованихрегіонів. Тамлюдейкатують, зокрема, використовуючиструмтаінсценуючирозстріли.

 

Сам Гостєв відповідає за призначення керівників окупаційних вʼязницьтавизначаєрежимїхньоїдіяльності. Вінособистоорганізовуєучастьпідлеглихукаральнихзаходахпротиучасниківрухуопору.

 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Гостєву про підозру за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

 

«Оскільки фігурант перебуває на території рф, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. Ворога буде покарано!», - наголосили в СБУ.

 

Аркадію Гостєву загрожує до десяти років увʼязненнязконфіскацієюмайна.

 

Розслідування проводили за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.