Крим «штормить»: зранку на півострові відбувся бій за участю авіації та човнів – ЗМІ

10:55, 24.08.2023
Крим «штормить»: зранку на півострові відбувся бій за участю авіації та човнів – ЗМІ

Кемпінг у Криму поблизу якого й сталася стрілянина. (Фото: Телеграм Baza)

В окупованому Криму на мисі Тарханкут вранці стався бій за участю плавзасобів та авіації.

 

Як інформує УМ, про це 24 серпня повідомили Крим.Реалії у Телеграм із посиланням на джерела у розвідці та Telegram-канал Baza.

 

За інформацією видання, з 5-ї години ранку біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут було чути вибухи.

 

Джерела видання у розвідці повідомили, що в цьому районі стався бій за участю плавзасобів і авіації.

 

Наразі офіційних повідомлень про цей бій ні з української, ні з російської сторони немає.

 

Telegram-канал Baza стверджує, що вночі ті, хто зупинився в кемпінгу Оленівка Village у Чорноморському районі, почули два гучні постріли, ніби з гранатомета. Коли люди вийшли подивитися, хто стріляв, то приблизно за 10 метрів від берега вони побачили два гумові човни, у яких перебувало приблизно 10 осіб.

 

Коли невідомі побачили, що їх помітили, пролунало ще кілька пострілів, але вже з автоматичної зброї. Після короткої стрілянини люди на човнах попливли. Одна з куль влучила в автокемпінг, ніхто не постраждав.

 

Після події в так званій поліції Чорноморського району оголосили збір особового складу і ввели план "Фортеця".

 

"Крим.Реалії" повідомляють, що у селі Маяк розташована база 3-го радіотехнічного полку в складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ. Також на тарханкутському півострові розташований радіолокаційний вузол. По периметру підготовлені позиції для ППО.

 

У свою чергу у ГУР заявили, що у взаємодії з ВМФ здійснили висадку особового складу на території тимчасово окупованого Криму.

 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в коментарі hromadske та Cуспільному.

 

В рамках спецоперації відбулась висадка особового складу на території півострова. Головне управління розвідки з взаємодією з військово-морським флотом провели спецоперацію, цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Продовжується спецоперація, всі деталі ми не розкриваємо, є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється", - зазначив Юсов. 

 

Нагадаємо, що на мисі Тарханкут у середу знищено російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіусу дії С-400 "Тріумф".

 

Як повідомляла УМ, «Бавовна» на авіабазі: у Криму прогримів вибух.