Поблизу Зміїного українські моряки збили російський літак

16:31, 23.08.2023
Поблизу Зміїного українські моряки збили російський літак

Українські катери завдали удару по російському літаку.

Українські військові катери вчинили атаку на російський літак, який перебував неподалік від "вишок Бойка" в акваторії Чорного моря. Це  сталося під час зіткнення між оборонними силами України та Росії в районі острова Зміїний. 

 

Як інформує про це повідомляє пресслужба української  розвідки.

 

Як розповіли у розвідці, зіткнення з ворожим літаком сталося в територіальних водах України поблизу острова Зміїний, в районі так званих "вишок Бойка". Там літак окупантів спробував атакувати військові судна Сил безпеки та оборони України, але отримав удар у відповідь. При цьому раніше росіяни поширили фейк, про нібито ураження та затоплення українського катера.

 

Однак за даними розвідки, російська ракета впала у воду та продовжила рух на зустріч із крейсером "Москва" не завдавши жодної шкоди українським військовим.

 

Саме після цього літак отримав удар у відповідь. Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був вимушений одразу ж залишити місце події та летіти у напрямку найближчого аеродрому.

 

Нагадаємо, 22 серпня, Міністерство оборони Росії стверджувало, що нібито знищило швидкохідний військовий катер Willard Sea Force з десантною групою українських військових на борту.

 

Росіяни нафантазували, що знищили катер за допомогою авіаційної гармати. Відомство країни-агресора також оприлюднило відео "атаки", на якому можна побачити невідомий катер, але кадрів знищення там немає.

 

Варто зауважити, що Міноборони Росії вже неодноразово публікувало неправдиву інформацію про знищення української техніки та солдатів.

 

Як повідомляла УМ, українські військові збили російський бомбардувальник, використовуючи Patriot.