Суд стягнув в дохід держави компанію російського олігарха Молчанова – ДБР

11:48, 23.08.2023
Суд стягнув в дохід держави компанію російського олігарха Молчанова – ДБР

У власність України стягнули два газобетонні заводи російського олігарха Молчанова. (Фото: сайт ДБР)

Позов Міністерства юстиції задовольнив Вищий антикорупційний суд та стягнув в дохід держави 100% корпоративних прав виробника будматеріалів ТОВ "АЕРОК", кінцевим власником яких є Група ЛСР російського олігарха Андрія Молчанова.

 

Як інформує УМ, про це 23 серпня повідомили на сайті ДБР.

 

"АЕРОК" володіє двома газобетонними заводами на Київщині - в Обухові та Березані.

 

У травні минулого року ДБР встановило, що підприємство з виготовлення будівельних матеріалів контролюється російським олігархом Молчановим. Бізнесмен є колишнім членом Ради Федерації федерального зібрання РФ, є наближеним до окупаційної влади та є платником податків до російського бюджету.

 

Прибуток, яке отримувало українське ТОВ "АЕРОК", спрямовували у вигляді дивідендів та роялті до так званої "материнської компанії" з Росії.

 

"Російська комерційна структура є великим платником податків на території країни-агресора. Тож, за рахунок отриманих коштів від українського товариства, сплачувалися податки та збори до бюджету країни-окупанта, фінансувався її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс під час агресії проти нашої держави", – наголосили правоохоронці.

 

Активи компанії арештували та передали в управління АРМА.

 

Нагадаємо, що в  липні Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення активів російської ПАТ "Група ЛСР".

 

Як повідомляла УМ, Було ваше стало наше: ВАКС конфіскував на користь держави майно Міноборони Білорусі.