Українські війська просунулися на півдні України і наближаються до Роботиного

07:38, 21.08.2023
Українські війська просунулися на півдні України і наближаються до Роботиного

ЗСУ активно ведуть бойові дії на двох напрямках

Збройні Сили України увійшли на околиці Роботиного в Запорізькій області і проводять контрнаступ на двох інших напрямках фронту. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни.  (ISW).

 

Російські війська продовжували наступ на північний схід від Куп'янська, але успіху там не досягли. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки (9 км на північний схід від Куп’янська).

 

Міноборони Росії заявило, що російські війська відбили шість українських штурмів поблизу Вільшани, Синьківки та Іванівки (км на схід від Куп’янська) Харківської області та Новоселівського Луганської області (15 км на північний захід від Сватового).

 

Також ЗСУ атакували біля Торського (15 км на захід від Кремінної), Білогорівки та Серебрянського лісу на південь від Кремінної.

 

У районі Бахмута українські сили продовжували обмежені контрнаступальні дії і мали невеликий успіх. Вони досягли позицій далі на захід і північ від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута).

 

У Генштабі України розповіли, що російські війська вели невдалі наступальні дії на північ від Богданівки (8 км на північний захід від Бахмута), на північ і південь від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) та поблизу Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута).

 

Українські сили продовжують оборону від російських сил поблизу Мар’їнки (27 км на південний захід від Авдіївки). У РФ заявили, відбили українські атаки поблизу Красногорівки (9 км на північ від Авдіївки), Веселого (4 км на північ від Авдіївки), Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки) та Старомихайлівки (19 км на південний захід від Авдіївки.

 

У Генштабі України повідомили, що українські війська вели наступальні дії на Бердянському напрямку (східний кордон Донецької області та східна Запорізька область).

 

ЗСУ наступали на заході Запорізької області і нещодавно просунулися вперед. Дані свідчать, що українські сили нещодавно просунулися на схід від Роботиного (10 км на південь від Оріхова). Українські сили захопили невизначені російські позиції на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова) і продовжують атакувати російські позиції вздовж лінії Роботине-Вербове.

 

Сили оборони України в останні місяці активізували свої зусилля щодо деокупації наших територій, та мали успіхи одразу на кількох напрямках.


Так, останніми днями українські військові продовжували наступальні операції на південь від Бахмута. Крім того, ЗСУ продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямах.

 

Як повідомляла УМ, украінські  війська досягли певного успіху на запорізькому напрямку. Зокрема, Сили оборони наблизилися до міста Токмак Пологівського району, що перебуває під тимчасовим контролем росії. Це місто є важливим бар'єром, що розділяє українські війська і місто Мелітополь у Запорізькій області.