Збройні сили здійснюють прориви на різних ділянках фронту

09:35, 20.08.2023
Збройні сили здійснюють прориви на різних ділянках фронту

Українські військові відкинули окупантів з ключових позицій

Сили оборони України продовжують активні операції, українські військові досягли успіху у районі селища Роботине Запорізької  області та в районах Бахмута, Куп'янська та Кремінної, відкинувши російських окупантів з деяких позицій. 

 

Як інформує Україна молода, про це свідчать оновлені дані інтерактивної карти DeepStateMap.

 

За даними на пізній вечір суботи, фіксується просування українських військових біля Роботиного далі у південному напрямку на флангах. У самому населеному пункті тривають тяжкі бої.

 

Як зазначають аналітики ресурсу, російські окупанти втратили ініціативу в Роботиному, і намагаються хоча б у південній частині збудувати оборону. Також висловлюється припущення, що противник, ймовірно, вирішив залишити селище найближчим часом.

 

На Бахмутському напрямку на Донеччині біля Кліщіївки згідно з даними карти фіксується невелике розширення позицій військ ЗСУ, де противник відкотився трохи назад.

 

Бої в самому населеному пункті тривають, а також на південь від села. За даними ресурсу, йдуть активні бої близько 187.5 (район Залізнянського), де окупанти мали втрати у живій силі та техніці.

 

Також війська противника відійшли трохи в районах Куп'янська (Харківська область) та Кремінній (Луганська область), де окупанти вже кілька місяців ведуть інтенсивні штурми та намагаються наступати, розширюючи свої позиції.


За даними карти, відхід інтервентів зараз фіксується на північний схід від населеного пункту Сеньківка біля Куп'янська. Також за добу бійці ЗСУ покращили позиції біля населеного пункту Діброва у районі Кремінної, змусивши противника відійти.

 

Сили оборони України в останні місяці активізували свої зусилля щодо деокупації наших територій, та мали успіхи одразу на кількох напрямках. Так, останніми днями українські військові продовжували наступальну операцію на південь Бахмута.Крім того, ЗСУ продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямах.

 

А 17 серпня росіяни втратили на Таврійському напрямку 234 солдати та техніки. Додамо, що вчора аналітики DeepState також повідомляли про успіхи ЗСУ на Запорізькому та Бердянському напрямках, де наші бійці просунулися біля Роботиного та Урожайного. 
 


Як повідомляла УМ, украінські війська досягли певного успіху на запорізькому напрямку.Зокрема, Сили оборони наблизилися до міста Токмак Пологівського району, що перебуває під тимчасовим контролем росії.Це місто є важливим бар'єром, що розділяє українські війська і місто Мелітополь у Запорізькій області.